De mattenwasser is een speciaal ontwikkelde machine die in één handeling al je automatten effectief wast, stofzuigt én droogt.

De mattenwasser is uniek en staat nu bij Carwash Leek. De machine is speciaal ontworpen om de nadelen van het uitkloppen van de automatten op te heffen. Immers de matten worden dan alleen - en vaak gedeeltelijk - ontdaan van zand en stof maar niet gestofzuigd en fris gewassen.

Hoe werkt de mattenwasser?

Je haalt eerst al je matten uit de auto. Controleer of de noodstop aan de linkervoorzijde is uitgetrokken. Vervolgens werp je 2,- in waardoor de machine start. Je voert direct de 1e mat met de bovenzijde onder in de invoerschacht. De matten - met de bovenzijde onder - voer je pas in als de vorige mat niet meer zichtbaar is.

Let op: Als de stofzuiger is afgeslagen dien je geen matten meer in te voeren! De stofzuiger slaat na 3 minuten uit waarna de rollen nog ruim 1 minuut seconden doorlopen om de laatste mat uit te voeren.

Bekijk promofilm

Wat kost een automatten wasbeurt?

Een complete automatten wasbeurt kost 2.-. Dit is all-in, dus inclusief het stofzuigen, wassen en drogen. Voor dit bedrag heb je voldoende tijd om vier automatten te laten wassen.

Waar zijn de gewassen automatten?

Je gewassen automatten liggen in het rek aan de achterzijde van de machine. Je matten kunnen direct weer in je auto want ze zijn voor 95% droog.

Veiligheid!

Aan de linkervoorzijde van de machine is een rode noodstopschakelaar geplaatst. Indien er een zich een gevaarlijke situatie voordoet dien je deze knop onmiddellijk in te drukken! De rollen in de machine stoppen direct! Waarschuw personeel indien noodzakelijk!

Mattenwasser techniek en principe

De mattenwasser maakt eerst je matten - met osmosewater - nat waarna ze worden geborsteld en vervolgens gestofzuigd. De transportrollen passen zich automatisch aan de dikte en de sterkte van de matten. Droging vindt plaats door waterabsorptie: sponsrollen persen - onder hoge druk - het water uit de mat.

Tips

  Matten met extreem veel zand uitkloppen bij de mattenkloppers bij de stofzuigerplaatsen.

  Kleine matten gelijktijdig invoeren: tijdwinst!

  Matten in de breedte invoeren: tijdwinst!

  Door deze tijdwinst kun je de mat van de bestuurszijde - de vuilste - 2x wassen!