Cabrio’s Welkom

Vaak wordt in handleidingen van autofabrikanten aangeraden cabrio's niet door een carwash schoon te laten maken omdat daardoor de vezels van het stoffen dak beschadigd kunnen worden.

In onze wasstraat kan je wel degelijk terecht met je cabrio, ook met soft-top. Met veilige hoge druk wordt het stoffen dak eerst schoon gespoten, al het stof dat diep in de poriën zit, wordt verwijderd, dat kan later geen afschuwelijke groene of bruine schijn meer veroorzaken.

Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte flappen. Je soft-top zal hierdoor niet opgeruwd worden. Het cabrio-dak wordt zelfs super geconserveerd wanneer je ons wasprogramma 1 - EXCLUSIEF neemt. De stof wordt als het ware geïmpregneerd met wax waardoor het dak mooi waterafstotend wordt, en dus sneller droogt na een regenbui.

Je cabrio-dak blijft er als nieuw uitzien! Geef toe, wie rijdt er nu graag rond met een mooie wagen, maar met een smerig dak...

Vogelpoep en insecten: schadelijk voor je lak!

Wie met zijn auto door het landschap rijdt, bezorgt vliegen, bijen en muggen ongewild een gewisse dood. En dat heeft gevolgen voor je auto: het is alsof die dode insecten zich met hun laatste krachten willen wreken, en daarmee tasten ze de lak van je auto flink aan.

Maar het kan nog erger: ook vogeluitwerpselen zijn agressieve lakkillers. De combinatie zon-hitte-insectenresten en vogeldrek zorgen voor een desastreus resultaat. Het laat zich allemaal heel moeilijk verwijderen, en als het dan eindelijk allemaal schoon lijkt te zijn, merk je dat de laklaag is aangetast. Vooral vogelpoep is een echte lakvreter. Als de vogels je auto hebben versierd met hun uitwerpselen, is het zaak dat goedje zo snel mogelijk weg te spuiten. Dat doe je bij voorkeur met water onder hoge druk, want wrijven met een spons of een zachte doek is totaal uit den boze. Je brengt dan immers met de aanwezige steentjes of zandkorrels krassen aan in de lak.

Ook al ziet je auto er niet erg vuil uit, zeker in de zomer is het belangrijk de auto regelmatig te ontdoen van deze agressieve lakkillers. Was dus ook in de zomer je auto regelmatig, beter nog, neem het programma 1 - EXCLUSIEF. De laklaag zal beter bestand zijn tegen alle elementen die een aanslag plegen op je lak.

Je auto in de schaduw parkeren? Opletten!

Schaduw opzoeken voor je auto onder bomen? Een verleidelijk idee, maar niet zo goed voor je auto. Je riskeert dat er vuile kleverige hars op je auto terecht komt die héél moeilijk te verwijderen is. Uitbundig en overvloedig wrijven met allerlei soorten producten en materialen veroorzaakt bovendien snel blijvende krassen. Dat moet je te allen tijde vermijden!

Veiligheid eerst!

De meeste mensen houden bij het kiezen van hun nieuwe auto ernstig rekening met het aspect veiligheid. Sommigen hebben daar zelfs een belangrijk extra budget voor over. Door je auto te weinig te wassen maak je van je veilige auto net een onveilige auto.

Je auto wordt door het aanwezige vuil mat en grijs, verliest zijn glans en hij zal als het ware opgaan in de omgeving. Hij wordt veel later dan normaal opgemerkt en in sommige gevallen te laat. Ook smerige koplampen zijn, ook al branden de lampen, moeilijk(er) zichtbaar.

Op die manier speel je met je leven. Na een wasbeurt ben je dankzij een glimmende auto toch weer wat veiliger onderweg en val je (veel) meer op in het verkeer.

SelfCarWash: ideaal voor Oldtimers.

Bij het begin van de lente halen veel trotse bezitters van een mooie oldtimer hun troetel terug uit de garage. Her en der worden er toeristische rondritten of wedstrijden georganiseerd. Iedereen poetst zijn auto om hem weer schijnend voor de dag te laten komen.

Sommige onderdelen van deze auto’s zijn echter niet echt carwashbestendig. Spiegeltjes en sierlijsten zijn vaak fragiel en riskeren beschadigd te worden of los te komen als ze niet meer goed bevestigd zijn. Veel oldtimer-eigenaars kiezen dan ook voor onze Doe Het Zelf wasboxen omdat ze thuis niet met emmers willen zeulen. Alles is bij de hand: schuim om het vuil goed los te weken, shampoo om je wagen goed te wassen, wax om hem te beschermen, stofzuigers om de binnenkant onder handen te nemen, een mattenwasser om de matten schoon te maken, en automaten waar je nog andere attributen vindt om van je oldtimer opnieuw een pareltje te maken.

De Washcard: het snelste en goedkoopste betaalmiddel.

De interne betaalkaart heeft verschillende voordelen: Je kunt méér wassen voor hetzelfde bedrag.

Je koopt de Washcard eenmalig aan bij de kassa of vraagt deze aan via internet. Daarna kun je de Washcard opwaarderen met een bedrag vanaf € 50,-.

Je bent met de Washcard niet verplicht telkens dezelfde wasbeurt te nemen.