Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen die betrekking hebben op het wassen van je auto.

Heb je een vraag die er niet bij staat, bel of mail ons gerust!

Krijgt mijn auto door de wasstraat krassen?

Nee. Jouw auto kan door de wasstraat geen krassen krijgen. Wanneer de voorreinigende shampoo (inweek) zijn werk heeft gedaan (60-80 seconden) gaat de auto door een zogeheten ‘volumeboog’ waar ongeveer 300 liter water middels hogedruk de auto afspuit alvorens de eerste borstel contact maakt met de auto. Ook de velgen en wielkasten worden door hogedruk geheel ontdaan van stof en/of zand.

De borstels zijn 100% van textiel welke veel water absorberen en hierdoor kletsnat zijn. Dit in tegenstelling tot de ouderwetse nylon borstels welke totaal geen water absorberen. Wanneer de eerste borstels de auto rondom helemaal hebben gewassen volgt een hogedruk pendelaar welke ervoor zorgt dat het los gewassen vuil van de auto wordt gespoten waarna de auto door een tweede borstelsectie nogmaals wordt gewassen.

De borstels in de droogruimte zijn van microvezel welke de laatste druppels van je auto halen nadat deze door de luchtdroger is geweest.

Blijft mijn auto langer schoon?

Ja, dit is zeker het geval. Wanneer je kiest voor een wasprogramma 1 - EXCLUSIEF krijgt je auto een beschermlaag. De wax wordt op je auto aangebracht welke de lak beschermt tegen weersinvloeden van buitenaf (UV straling van de zon, regen, e.d.).

Daarnaast hechten vogeluitwerpselen en insecten minder snel waardoor deze bij een volgende wasbeurt gemakkelijker te verwijderen zijn. Het beter om je auto schoon te houden dan schoon te maken!